НОВИНИ

Ден 17-и! Протестиращи: Тулупите се събудиха

За 17-и ден се събраха протестиращи в центъра на София с искане за оставки на правителството и на главния прокурор и за Велико народно събрание.

Към 19 часа протестът все още беше по-малоброен в сравнение с предходните дни, но в момента продължават да прииждат хора, съобщи БНР.

Камион с озвучителна техника е блокирал булевард „Цар Освободител“.

Пред репортерите на БНР протестиращите коментираха:

„Всички сме единодушни, с еднакво мислене, това правителство да си подаде оставка, което въобще то нито ни чува, нито ни вижда. Господин Борисов отдавна трябваше да си подаде оставката. Ние за него сме тулупи, пенсионерите са лошият човешки материал, но за радост вече се събудиха тулупите и лошият човешки материал.“

„Принципите на демокрацията в България са тотално нарушени. Трите стълба – изпълнителна, съдебна и законодателна власт, са се слели в едно, няма го това разделение, тази независимост на властите, от там идва основният проблем“.

„Държавата е превзета от мафия, от Доган и Пеевски, които дърпат конците на Борисов. От там насетне това, което се иска, е лустрация да се направи, ревизия на цялото управление, защото много пари се изкрадоха, особено от еврофондовете, над триста милиарда къде са отишли, реално погледнато. България прилича на батак. Гешев и предшественикът му Цацаров да се разкарат, защото само пречат и покриват кукловодите, които ги споменахме, вече Доган и Пеевски. ВСС също трябва да се разтури, защото единственото, което той направи, това е да назначи Гешев“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *