НОВИНИ

Майка от София потърси златната гривничка на детето си и изпадна в потрес

Майка на малко дете от София изпадна в истински ужас, откривайки, че е била ограбена. Още по-лошо – когато крадецът е нахлул в дома й, тя не е разбрала това и той си е отишъл необезпокояван. 

Жената разбрала случайно за обира, когато потърсила златната гривничка на дъщеря си, защото искала да я занесе на ремонт. Тогава разбрала, че липсва семейното злато.

Дамата, която живее в столичния квартал „Лозенец“, разказва, че е на първия етаж и вероятно крадецът е влязъл през прозореца.

Тя търси съвет в една от Фейсбук – групите:

„Днес за голямо наше нещастие открихме, че са влизали в дома ни и са откраднали всичките подарени злата на детето ми, златната ми гривна, която беше с повредена закопчалка, юбилейна монета подарък на малката и касичката й, в която имаше около 400 лв събирани около 2,5 години.

Извикахме полиция, но…. Въпросът ми е има ли как да издиря юбилейната монета, има ли някакъв сериен номер или нещо, взели са и сертификата, но бройките са ограничени все пак и би трябвало да има някакъв номер, някак да го издирим от БНБ. Питам защото гледам, че Продавалника е пълен с такива монети и сигурно и нашата е вече там… Ще й купим да си има, но не мога да се примиря.“

В различни коментари други жени разкриват, че най-добре е да издирят монетата по серийния номер.

Има и такива, които директно съветват жената да не търси златото по заложните къщи. Те обясняват, че също са ставали жертва на обири и така са разбрали, че сега имало хора, които разтопявали златото, за да не може то да бъде проследено, след това благородният метал се продавал.

„Да, така е. Аз бях тръгнала да обикалям заложните къщи с надеждата, да си открия бижутата, но приятелка, която е наказателма съдийка ми каза, че няма смисъл. Крадците при разпитите си признавали,че правят така. претопяват бижутата и продават златото“, коментира интернет потребителка.

„Миналата година ни разбиха апартамента взеха всичкото злато на майка ми и моето, лаптопа ми и още много неща, взети и 600лв от касичката на стотинки.

Бях бремена тогава бяха разхвърлили всички снимки от ехографа. Бяха ровили в бельото ми.

Чувството е ужасно че са ви пипали нещата“, споделя своите преживявания потърпевша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *