НОВИНИ

Смразяващи разкрития за екзекуцията: Сливенският бизнесмен ликвидиран с…

Бизнесменът от Сливен е бил разстрелян с пистолет „Макаров“. Килърът е направил буквално на решето 45-годишния Стоян Стоянов като изстрелял в него 8 куршума. Това разкриха разследващи пред „Телеграф“.
Както съобщихме умишленото убийство стана преди дни, а следово куче откри в пресъхнал напоителен канал край с. Панаретовци трупа на обявен за издирване бизнесмен.

Патолозите открили, че убиецът успял да улучи бизнесмена в почти всяка част на тялото. Имало е входни рани в тялото, крака, в областта на главата.

Смъртта му е настъпила почти мигновено. Предполага се дори, че не е бил убит на мястото, където е открит, а на друго място и е отнесен там.

Кметът на гр. Кермен Живко Жечев, където Стоян има наследствен имот, заяви: „Надоумявам кой може да му е посегнал. Той бе толкова добронамерен и лъчезарен човек. Винаги е помагал на хората, търсили сме го за услуги, никога не е отказвал“.

„Коренът му е от Кермен. След като почина баща му, той взе майка си в Сливен, но почти всеки уикенд си е тук. Има добро семейство, синът му е на 15 г., ученик е. Последно се видяхме в края на миналата седмица. Не е споделял да има проблеми“, добавя той.

Близо 40 дка овощни градини череши и праскови има в землището на село Ковачите убитият бизнесмен, коментира кметът Атанас Гурков. По думите му Стоянов си партнирал за поддръжката на тези имоти с общинския съветник от групата Нова алтернатива на екскмета Йордан Радичков Светомир Мъндев.

„Видяхме се преди 3-4 дни. Беше с тракторче, отиваше си към градината, казахме си по едно „Здрасти“. Недоумявам кой може да е сторил това“, лаконично сподели той.

Полицията има три версии. Първата е, че може да е убит заради бизнесотношения. В момента се проверява с какви партньори е правил бизнес.

Втората хипотеза засяга межуличностни отношения. На криминалистите направило впечатление, че убиецът е стрелял хаотично. Насочил е пистолета към Стоян и е държал спусъка като сватбар. Това значи според властите, че убийството не е планирано, а до него по-скоро се стигнало след някакъв жесток спор между убиеца и жертвата. Освен това още не е ясно оръжието законно ли е било.

Не се изключва и версията за някакви любовни мотиви, въпреки че проверката до момента е установила, че Стоян не е бил по тази част. Повечето свидетели и близки разкрили, че бизнесменът безкрайно обичал семейството си, грижел се много добре и за детето си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *