НОВИНИ

Адвокат: Пикът на ескалацията на протеста – в сряда, блокират всичко

Адвокат Николай Хаджигенов, който е част от „Отровното трио“, което е сред организаторите на продължаващите вече трета седмица протести против управляващите, коментира пред БНР, че премиерът Бойко Борисов е сменил едни министри на Делян Пеевски с други министри на Пеевски.

„Това е жалка история. Протестът иска оставка за цялостно творчество, корупционно, на правителството“, подчерта той пред БНР.

Хаджигенов разкри, че пикът на ескалацията на протеста ще е в сряда, когато ще се проведе национален митинг протест в София и в цялата страна, като щяло да бъде блокирано всичко.

„Правителството на Борисов повтаря грешките на Орешарски, дори задните входове научиха“, отбеляза адвокакът.

Според Хаджигенов България се превръща в диктатура и „наше задължение е да се изправим срещу тиранията“.

„Искаме да направим постигане на максимално честни и прозрачни избори чрез дистанционно гласуване, електронно гласуване и максимална публичност на изборния процес… При липсата на честни избори единственият начин да пробием ГЕРБ е по някакъв начин да се съберем“, коментира още той.

Според него бъдещето било в коалициите.

„Колкото по-шарен е един парламент, толкова по-малка е възможността за т. нар. „исторически компромиси“, които се превърнаха в историческа дефекация. Когато процесът на политическите споразумения е достатъчно публичен и шарен, тогава има възможност да се сключват сделки в интерес на хората, а не в интерес на определени политици“, анализира Николай Хаджигенов.

Колаж Булфото
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *