НОВИНИ

Гърневски: Превратаджиите начело с Румен Радев и маргиналите трябва да бъдат игнорирани

Коалицията има волята да завърши своето управление. Това заяви Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ по БНТ. Той отбеляза, че страната има стабилен фискален резерв и ръст на доходите.

„Полицията се държи много добре с протестиращите, където има три групи хора – превратаджиите, начело с президента Румен Радев, маргинални по-малки партии и интелигентните хора, които искат някаква промяна. Тази група трябва да намери сили да бъде разграничена от първите две групи, да седне и да обсъди какво иска за България. Демокрацията не става с куршуми, счупени бутилки и хвърляне на тонове боклуци пред МС. Демокрацията става с бюлетините на надеждата в съответната урна на изборите“, настоя Спас Гърневски.

„В ГЕРБ за най-малкото съмнение се отстранява. Бивши партийни муцуни на протеста са създали мафията. България е коренно променен и правова държава“, смята депутатът.

За какво трябва да внимават новите министри? „Предполагам, че преди да бъдат предложени за тези постове, премиерът и коалиционните партньори са провели разговор с тези хора и са обсъдили кое е наляло вода в чашата за тези оставки и какво трябва да се подобри в тяхната работа. Най-важното е да продължат да изпълняват програмата в секторните политики, за които ще отговарят. Да се види видимо подобрение и дистанциране от неща, които така или иначе са довели до тези оставки.“, каза Гърневски.

Той напомни, че Корнелия Нинова, активна участничка в приватизационния процес, е уволнена за съмнения в корупция като заместник-министър. Гърневски заяви, че превратаджиите и техните мераци трябва да бъдат игнорирани.

„Самият Георги Гергов заяви, че не може да преброи милионерите в Националния съвет на БСП, а те искат „мафията вън“. Комунистическата номенклатура създадоха олигарсите, а тези хора искат  „да си върнат държавата“, която разграбиха“, каза Спас Гърневски.

„Един обединител на нацията се превръща в разединител. Вдигаш юмрук и сочиш пътя към метежа – това не е отговорна позиция“. Така Гърневски коментира действията на президента Радев.

„Защо, след като 30 години никой не посмя да пипне „недосегаемите“ олигарси, които станаха олигарси по време на прехода, когато и Бойко Борисов го няма, и ГЕРБ го няма. Всички до един са от номенклатура на бившата БКП на Държавна сигурност. И когато започнаха да търсят какво са смъкнали, образно казано, от кожата на народа през този преход, и се намери един главен прокурор, който каза, че няма за никой милост. Той прибра в арестите трима крупни олигарси от най-крупните – единият в Дубай, другият в Белград, това е втората причина от протеста и това, самият президент да застане начело на тази битка срещу демокрацията и срещу правораздаването“.

„Да застанеш на страната на беглеца с 19 повдигнати обвинения срещу онези, които са повдигнали обвинението, това е престъпление срещу правовата държава, към която се стреми България“, коментира депутатът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *