НОВИНИ

Протест пред дома на Йорданка Фандъкова, искат оставката ѝ

Гражданите на столичния квартал „Манастирски ливади“ излязоха на протест срещу строителството на частно училище върху терен, предназначен за общинска детска градина.

„Конкретният повод за нашия протест е заповедта на архитект Здравко Здравков, с която променя статута на терен, предназначен за общинска детска градина“ в такъв, на който ще се строи частно училище, заяви пред БГНЕС Евгения Димова от Инициативния комитет на кв. „Манастирски ливади-изток“, който по думите ѝ „от 5 години се бори за някаква елементарна нормалност в района”.

Протестиращите затвориха за малко булевард „Тодор Каблешков”, като идеята им не е да пречат на движението, каквото почти няма заради реконструкцията му, а за да бъдат чути техните искания. На един от ръчно написаните плакати се четеше следното: „Частно училище вместо държавна градина некомпетентност или корупция?”

Гражданите поискаха оставката и на кмета Йорданка Фандъкова, като протестираха и пред дома ѝ.

„Надявам се, че тя е тук и е чула исканията ни и възгласите ни „Оставка“, защото не е възможно 5 години след всичките разговори, обществени съвети, обществени обсъждания, лъжи, които чухме на килограм, не е възможно да искаме някакъв дълъг резултат да се случи сега. Искаме оставката на г-жа Фандъкова и прекратяване на този проект”, каза Димова.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *