НОВИНИ

Извънредно! КАТ стартира специализирана полицейска операция на територията на цялата страна

За последните три дни имаме около седем пътни пътни инцидента с десет загинали лица. Анализът, който направихме на катастрофите, показа, че те се дължат на неправилни маневри, навлизане в насрещното платно и недостатъчен контрол над автомобилите от страна на шофьорите. 

Това е причината от днес до понеделник да се проведе специализирана полицейска операция на територията на цялата страна.

Това заяви главен инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“, който разкри подробности за предстоящата акция на пътните полицаи.

„Операцията ще се проведе на два етапа. От днес до 14.00 часа в петък контролът ще бъде засилен в малките населени места и ще се проверяват шофьорите за употребата на алкохол, наркотици, дали извършват неправилни маневри, дали са правоспособни и дали притежават „Гражданска отговорност“.

Вторият етап на операцията ще бъде насочен към водачите на МПС-та, които управляват с превишена скорост на първокласните и второкласните пътища, както и на магистралите. Инцидентите, за които споменах в началото, стават точно на такива места – първокласните и второкласните пътища.

Излизайки от населените места водачите извършват неправилни маневри и рязко увеличават скоростта, което води до тежки катастрофи с фатален край“, разкри още той.

По повод зачестилите инциденти на АМ „Тракия“ главен инспектор Крушарски обясни:

„На АМ „Тракия“ ежедневно се контролира скоростта на местата, които са опасни. Причините за тези тежки катастрофи тепърва ще се изясняват в хода на досъдебните производства.

Най-важното е водачите да сядат зад волана отпочинали, особено сега в жегите, да не извършват рискови маневри и да спазват дистанция“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.