НОВИНИ

Доц. Кунчев: Хората с Ковид, умират от Ковид, не от придружаващи заболявания

 

Държа да кажа, че хората говорят глупости по медиите, едната е как хората не умирали от Ковид, а от придружаващи заболявания. Едно много точно проучване в Англия показа, че 92 процента от хората, които влизат с Ковид, умират от Ковид, каза доцент Ангел Кунчев по БТВ.

Това че има придружаващи заболявания, повишава риска, но хората загиват от това вътресъдово съсирване, не само на белия дроб, то е във всички вътрешни органи, не трябва да има никакви съмнения. Ковид си е опасно заболяване, то е с 5-6 пъти по-висока смъртност от обикновения, грип, и да се казва, че това е една обикновена настинка и няма да й обърнем внимание, е груба грешка, допълни доц. Кунчев.

Имаме наблюдения и в Александровска болница, и в „Пирогов”, там 300 души са минали с тежко протичане, и изводите са, че голяма част от тях умират поради усложненията на Ковид и самото заболяване, което той предизвиква, а не поради придружаващо заболяване, коментира доц. Кунчев.

Не мисля, че ще се върнат твърдите мерки през есента. Бихме могли да мислим за това само ако драстично се увеличат болните и системата не може да поеме тези случаи. Ние сме близо до тази граница, от днес са 699 приетите в болница, стигнем ли хиляда, това ще затрудни много системата, завърши Ангел Кунчев.

Кадър: БТВ
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *