СВОБОДНО ВРЕМЕ

Майка отиде с детето си на хотел в Созопол и изпадна в потрес от погнуса

Представете си, че очаквате лятото с нетърпение, особено след дългия период на самоизолация. Имате детенце и искате то да е край морето, а също и вие да разпуснете. Намирате прекрасна оферта в Созопол през сайт за резервация на хотели и заминавате.

Но когато пристигнете на място, реалността се оказва съвсем друга. Мръсотия, а и снимките на мястото, което сте си харесали, нямат нищо общо с реалността.

Точно това преживява жена от София, която споделя опита си в интернет и търси съдействие, защото се е оказало, че не е могла да си получи парите обратно, независимо от факта, че си е тръгнала по-рано заради ужасните условия.

Ето какво разказва Мариета Стоянова:

„Искам да споделя разочарованието си от квартира, която бях резервирала през букинг, казва се VILLA IZGREV APARTMENTS – Созопол.

Не отсядайте там!!! Платих на място, преди да установя, че има паяци навсякъде а в гардероба гнездо с малки паячета. Хладилникът с женски косми, телевизорът хващаше две програми, като едната нямаше звук.

Бяхме с детето ми двамата. Казах на хазяина, че ще пренощуваме и се изнасяме и да ни върне остатъка от парите, като си приспадне нощувката. Той категорично отказа.

След един ден му звъннах пак да го помоля да ми върне парите той най-нагло каза, че не ме познавал и не знае за какво става въпрос. Отидох в полицията с патрулка отидохме в квартирата и хазяина и на тях каза, че не ни познава и не давал стои под ноем.

Тръгнахме си с  полицаите като…. да не казвам какво.

След което ми казаха, че мога да пусна жалба, но нищо не можело да се направи. Щом доброволно не искал да ги върне. Нямам докумнет разбира се че съм платила на място. Та така платих наново за друга квартира. Работи си човекът нелегално и никой нищо не може да направи!!! Дава мизерни стаи и като не ти изнася си отивай, но без парите.“

Под нейния пост друга жена я съветва все пак да си потърси правата:

„Обърнете се към букинг. Дори да не Ви върнат парите, поне може да спрат да работят с въпросния. Щом сте резервирала през тях може да приложите това в жалбата си като факт, че този човек отдава стая под наем, че и не декларира приходите си от нея…“

Хазяинът всъщност се рекламира в интернет като пенсиониран юрист и твърди, че вилите му са особено подходящи за гей – двойки:

„Здравейте! Апартаментите, които предлагам са два. Всеки от тях съдържа двойна стая със самостоятелен санитарен възел без тераса и студио с три легла, кухненски бокс, самостоятелен санитарен възел и тераса. Те са обявени като Студия 1 и 3 и Стаи 1 и 3.

При положение че се наемат като апартамент ще бъде направена отстъпка от цената представляваща сбор от отделните цени за всяко студио или стая.

В моите обекти са добре дошли ценители на установени отношения характерни за gay-friendly веригите и отношението към такива гости ще бъде съпътстващо с необходимото уважение, разбиране и дискретност..

Аз съм пенсиониран юрист и психолог от София, който прекарва летата си обгърнат от романтиката и духът на древния Созопол.. Познавам града добре и бих бил полезен на моите гости при неговото разглеждане и опознаване.. Притежавам моторна лодка и капитанска квалификация, която мога да предоставя в услуга на гостите ми..

Избирането на моите апартаменти за място на Вашия отдих е и намерение за установяване на трайни приятелски отношения, което възприемам по достойнство..

Кварталът е привлекателен с уют и тишина.. Непосредствената близост до плажа го прави удобен за семейства с малки деца.. На около 350 метра започва крайбрежна улица, наситена със заведения и атракциони и същевременно достатъчно отдалечена за да не смущава почивката на гостите.“

От отзивите към офертата му на сайта за резервации става ясно, че и други туристи са се опарили.

Например американка споделя, че е било изключително мръсно.

Тя споделя и снимка на тоалетната, която е с отвратителна хигиена:

Интересното е, че под нейния отзив въпросният хазяин коментира, че гостенката му била… наркоманка.

Друг жена разказва, че е била там и е останала много разочарована:

Татко, който отишъл с бебето си, също пише как е останал потресен от хигиената. Интересен е и отговорът, който получава:

Всъщност потребителите могат и имат право да си търсят правата. Ако са били измамени по подобен начин, вариантите са два. Да пишат до Комисия за защита на потребителите или до сайта, откъдето са си наели мястото за почивка.

Източник:  pochivka.blitz.bg 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *