НОВИНИ

Захариева: Няма причина за оставка, записите на премиера не са истински

„Няма да ми е лесно да работя с човек, който ме нарича мутра и мафия. Аз не се чувствам мутра или мафиот. Ние винаги сме се държали отговорно с президентската институция и ще продължим да си вършим работата. Няма обаче да крия, че става все по-трудно и невъзможно да се работи с президента“.

Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пред bTV.

„За първи път сме решили всички предложения за посланици да бъдат изцяло дело на външно министерство. Това се дължи на факта, че от президентството не спират да твърдят, че никога не са давали предложения, което абсолютно не е вярно. Щом твърдят така от президентството, сега всички номинации на посланици ще бъдат от МВнР. Ако президентът има несъгласие, нека да го изрази писмено и този път ще го обявим“, допълни Захариева, пише факти.бг.

„Безотговорно е и да се иска оставка на целия кабинет само 6 месеца преди редовните избори и то на фона на кризата с коронавируса. Не виждам никакъв смисъл и мотив кабинетът да подава оставка. Слушаме исканията на хората и виждате в понеделник какви мерки се обявиха. Уверявам протестиращите, че ги чуваме, но не трябва да блокират живота на останалите хора. Никой не е забранявал протестите. Призовавам ги да не се стига до насилие и граждански арести, както се случи снощи. Не трябва да се стига до напрежение между гражданите“, каза външният ни министър.

Захариева коментира и новия запис с гласа на Борисов.

„Царе сме да се компрометираме. Явно това е някаква дълга игра да се дестабилизира държавата. Но по този начин няма да се помогне на протестиращите, напротив – ще се забави изпълнението на техните искания. Никой български гражданин не може да бъде записван без негово разрешение и знание или без разрешение за използване на специализирани средства. Премиерът също е български гражданин. Явно тук сме царе да се самокомпрометираме. За мен няма абсолютно никакви доказателства, че тези записи са истински“, каза вицепремиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *