НОВИНИ

Генка Шикерова: Пътят до плажа на Росенец пак е блокиран с ограда

Пътят е преграден с ограда и охрана. Плажът отново е недостъпен по суша. Това установи проверка на Генка Шикерова в Свободна Европа почти месец, след като това място привлече вниманието на всички.

Община Бургас си върна обратно пътя, преминаващ покрай имението в местността Росенец, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Това се случи след обществен натиск и акцията на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, който демонстрира как Националната служба за охрана (НСО) не допуска никой друг до плажа, който по закон е достъпен за всички.

Пътят обаче отново не е за всички. Камери прихващат движението по шосето още преди да се открие гледка към имота. Следва ограда с надпис “Строителен обект”, която ограничава достъпа до плажа – всички плажове са публична държавна собственост и всеки би трябвало свободно да има достъп до тях.

„По-нататък не може”. Пазачът е лаконичен. Аргументът ми, че шосето от няколко дни пак е общинска собстеност, а морският бряг трябва да е достъпен, не минава пред него.

“Нали на снимки си го виждала плажа – само камъни. Защо ти е сега тая работа”? Такова непривлекателно описание би трябвало да откаже случайния посетител. Но пък човекът е добронамерен: “Ела тук да си поприказваме. Знаеш ли колко бързо ще ми мине времето”.

Пазачът казва, че има забрана за преминаване и тя е от петък (31 юли – б.р.) на обяд. “Издадоха я днес, защото ще строят. Вчера тук беше и кметът на Бургас Димитър Николов”.

Снимки и продължение в https://www.svobodnaevropa.bg/a/30763336.html?fbclid=IwAR093Ruu_Aru40WeFni-GdfjiuJzEIaIaeKCbEdCGKOJ1PtjFQrogV24DWs

Колаж Булфото и ТВ1
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *