НОВИНИ

Огромна трагедия със столичанин на плаж „Арапя“

64-годишен софиянец се удави на плаж „Арапя“ този следобед. Въпреки усилията на спасителите да извадят давещия се мъж от капана на мъртвото вълнение, той е бил погълнат от морето, пише „Флагман“, позовавайки се на очевидци. 

Мъжът бил на плажа със семейството си и с приятели, трагедията е неописуема.

Припомняме, че от няколко дни отвсякъде ни предупреждават, че морето в момента е изключително опасно, тъй като буквално се е обърнало и подводните течения повличат жертвите си за минути.

Огромни, високи между 1 и 1.5 м вълни са излезли на плажовете в Бургаския залив. Вълнението дава знак, че дни след Илинден, както народното поверие казва, морето вече се е „обърнало“ и започва бавния си преход към есента.

Лошите новини са, че в идните дни времето ще се влошава. Няма опасност от валежи до края на седмицата, но пък вятърът ще се усилва, а с него – и морското вълнение.

До петък скоростта на въздушните течения достигне пика си за следващите 10 дни – над 17 м/с, характеризиран от синоптиците като „много силен“ (62 км/ч) и ще смени посоката си от източен на североизточен, вкарвайки студент фронт . Температурите ще се задържат сравнително стабилни – между 27 и 30 градуса, но пък с появата на вятъра, усещането съвсем няма да е за лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *