НОВИНИ

Христо Иванов: Достъпът до плажа на Росенец отново е отрязан

Близо месец след акцията на Росенец със съжаление научихме, че отново е преграден пътят до плажа, обяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред журналисти в Бургас, пише offnews.bg.

Заедно с общинския съветник Димитър Найденов Иванов отново ще отиде на Росенец днес, за да провери на какво основание е преграден пътят.

Демократична България ще започне кампания по набиране на средства за пилон със знамето, което да бъде издигнато на Росенец, стана ясно още от изказването му.

Казусът с актуването на плажа като държавна собственост е прехвърлен от МРРБ към Министерството на туризма, обяви още Иванов. „Министерството (МРРБ – б.р.) се е изненадало, че има такъв плаж и счита, че това е новообразуван плаж. Препратило е казуса към Министерството на туризма, а то не е могло да стигне също заради тази ограда, доколкото разбираме от медиите. Така че и на тях сега ще им свършим работата, за да се издаде най-накрая този акт за държавна собственост“, коментира още той. Пуснат е и сигнал до кмета за изземване на пътя, който е общинска собственост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.