НОВИНИ

Биячите на протеста били цивилни полицаи (ВИДЕО)

Нападателите на протестиращи граждани, които блъскаха журналисти и им хвърляха и трошаха техниката, са цивилни полицаи, които в свободното си време работят в частна охранителна фирма, но винаги са на първа линия, когато в България се провеждат антиправителствени протести, пише „Либерта„.

Техен „съучастник“ е PR-ът на ГЕРБ Никола Николов, който е заснет да „предава“ протестиращ гражданин на мутрите, които след това започват да го бият. На снимка се вижда и как Севделина Арнаудова разговаря с един от биячите с бадж на ГЕРБ.

След сбирката пък Николов обвини с пост във фейсбук журналистът от ”Свободна Европа” Полина Паунова, че не била взела интервю от друго пострадало от агресивните младежи момиче.

Пиарът твърди, че е предложил на журналисти да запишат „нашата колега Ася“, която също била пострадала от агресивните младежи. На много от клиповете се вижда, че момчетата, които проявяват агресия имат баджове на ПП ГЕРБ, каквито носят всички участници в Националната конференция. До момента няма оповестена информация коя е Ася и какво ѝ се е случило.

Всичко от днес, свързано с побоищата и нападенията, е документирано във видеа.

Агресията, обидите и побоищата са оставени без никаква санкция и намеса от униформените полицаи на терен, които също са съучастници на престъпленията и подлежат на дисциплинарна и наказателна отговорност. Тяхното бездействие е потвърдено и една от жертвите на мутрите от ГЕРБ днес – млад мъж, на който са нанасяни удари пред очите на действащи меверейци.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *