НОВИНИ

Руската космическа агенция разкри колко страшен е бил взривът в Бейрут (СНИМКА)

Федералната космическа агенция на Русия разпространи снимки на пристанището в Бейрут преди и след силната експлозия, която отне живота на мнозина и рани хиляди.

Във вторник вечерта 2750 тона амониев нитрат, съхранявани неправилно в склад, буквално разтърсиха столицата на Ливан. Най-малко 135 души загубиха живота си, докато ранените са над четири хиляди. Няма информация за пострадали българи. „Роскосмос” показа реалните мащаби на трагедията. Кратерът, създаден след взрива, се вижда отчетливо от Космоса и показва колко мощна е била експлозията.

Въведено бе извънредно положение, докато тече разследването по случая. Световните агенции съобщиха, че служители на пристанището в Бейрут са поставени под домашен арест в очакване на разследването. Амониевият нитрат се използва като тор в селското стопанство, както и като взривно вещество.

Болниците в Бейрут са препълнени и не могат да се справят с огромния наплив на пациенти. Много хора още са в неизвестност. Взривната вълна е била толкова мощна, че е била чута и усетена и в Кипър, намиращ се на над 200 километра разстояние. Пристанищната зона на Бейрут бе унищожена, а прозорците на сгради на километри от епицентъра – изпочупени.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската космическа агенция разкри колко страшен е бил взривът в Бейрут (СНИМКА)

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *