НОВИНИ

И пиарката на Бойко Севдалина Арнаудова се появи на кадрите с боя на форума на ГЕРБ. Тя дава указания на

Мъж с бадж на ГЕРБ, гледащ как няколко младежи бият гражданин на днешната Национална конференция на партията, получава инструкции от говорителя на правителството Севделина Арнаудова, предаде OFFnews.bg.

Това показват кадри на бТВ и снимка, разпространена в социалните мрежи.

На кадрите се виждат мъже с тъмни дрехи и маски са застанали над повален на земята младеж. Един от биячите е затиснал с крак поваления, а другият е със свит юмрук. Третият, заснет да говори с Арнаудова, стои до тях и гледа.

„Наблюдателят“ с бялата риза е Георги Темелков. Темелков работи в АПИ в дирекцията на ТОЛ системата. Баща му е Атанас Темелков, изпълнителен директор на Държавна агенция „Електронно управление“. Георги Темелков беше съветник на Цецка Цачева, когато тя беше председател на парламента.

От ГЕРБ се разграничиха от случая, като заявиха: „За съжаление, платени провокатори пробиха охраната на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, така и с протестиращите граждани. Партията не е наемала допълнителна охрана за форума. Охраната бе осигурена от „София Тех Парк“.

Националната конференция беше белязана от сблъсъци, след като журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова, както и още няколко души бяха нападнати от мъже с маски.

От „София Тех Парк“ изпратиха позиция до медиите, в която се посочва, че мъжът, нападнал Паунова, не е представител на наетата от тях охрана. „София Тeх Парк осигури събитието с необходимия брой охранители, чиито ангажименти бяха да се грижат за сигурността на мероприятието, за периметъра на събитието, както и за логистика по придвижването на участниците“, пишат още те.

Темелков: Опитахме се да изведем тримата провокатори

Тази вечер и Георги Темелков публикува във Facebook профила си позиция по случая. Тя гласи:

„Длъжен съм да отговоря на спекулациите, свързани с мен – в момента определени групи хора разпространяват видеа и снимки, на които присъствам, с цел нагнетяване на напрежението между привърженици на ГЕРБ и протестиращите.

Аз и хора от пресцентъра на ГЕРБ се опитахме да изведем тримата провокатори, които нахлуха сред симпатизантите на ГЕРБ, с явната цел да предизвикат ответна реакция.

Съпроводихме ги до загражденията като наоколо имаше множество представители на медии, които снимаха. Изведохме ги ние, защото наоколо нямаше полиция, и го направихме, за да ги предпазим от сблъсъци с някой от присъстващите над 7000 симпатизанти на ГЕРБ.

На видеото, което се виждам аз, надвесен над биещите се две групи провокатори, е заснет моя опит да се намеся и да ги разтърва. Това се вижда не от стоп кадрите, които се разпространяват, а от целия клип.

Аз бях и човекът, който се притече на Ася Попова (пиар на МЗХГ), когато по-агресивната група от провокатори се насочи към нея и я нападна с не по-малко ярост. Това също се вижда във видеото.

Не е тайна, че съм симпатизант на ГЕРБ от над 10 години. Моля да не правите спекулации, свързани с моето работно място в момента – в деня на провеждането на Конференцията на ГЕРБ аз съм в отпуск.“

Ето какво пише Полина Паунова, чийто телефон бе иззет и хвърлен в дърво:

„Тук всичко се вижда ясно. Виждат се момчетата, които търсеха сблъсък с протестиращите, но бяха заснети и после разпознати от мен. (По кофти случайност, за тях, бях на мястото)

Вижда се как избиват телефона ми, хвърлят го в дърво. Вижда се как пр-ът на ГЕРБ Никола Николов “предава” протестиращ (промъкнал се на събитието) в ръцете на същите тези момчета.

Нещо неясно?“

Кадър- Булфото
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *