НОВИНИ

Маринела Арабаджиева е направила опит да се самоубие заради…

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева се е опитала да се самоубие с медикаменти. Това става ясно от съобщение на столична болница до съда. Именно в лечебното заведение тя е била приета по спешност на 17 юли. 

Припомняме, че Специализираният съд бе излязъл с решение на 15 юли за повторно задържане на бизнес дамата Маринела Арабаджиева, след като в края на май бе решено тя да бъде освободена незабавно от ареста.

Маринела Арабаджиева, съпругът й Ветко, синът им Вълчо и още 5 души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари, а преди седмица съдът върна делото на прокуратурата и нареди Арабаджиева да бъде освободена веднага, на което държавното обвинение отговори с протест. Арабаджиева е под домашен арест от май след повече от 1 г. в ареста, но прокуратурата настояваше да се върне на топло. Съпругът й още е зад решетките.

При приема ѝ на 17 юли станало ясно, че е Арабаджиева е приела огромна доза от лекарството хлофазолин, което се пие при хипертонични кризи. Тя е била стабилизирана, а по-късно, на 22 юли и прегледана от психиатър. В заключението си специалистът е посочил, че Арабаджиева има висок риск от самоубийство, както и чувство за безнадежност и безпомощност. Имало риск тя да направи и повторен опит за самоубийство при стресова ситуация.

На заседание от сряда Апелативният специализиран наказателен съд с председател Георги Ушев е оставил без уважение искането на прокуратурата Арабаджиева да бъде задържана под стража и тя остава под домашен арест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *