НОВИНИ

Полицията атакува протестиращите в София и цялата страна, блокадите паднаха

След 4:30 тази сутрин полицията е атакувала палатковия лагер на Орлов мост, става ясно от публикации във Фейсбук на протестиращите граждани и организации, които са на място. Палатките и друго имущество на протестиращите е натоварено в камиони на полицията.

Част от хората, които са били на Орлов мост, са задържани и отведени в Първо районно. Другата част от гражданите, които не са арестувани, в момента се събират пред Първо районно, за да окажат подкрепа на своите съратници. Сред арестуваните са поетът Манол Глишев, общественикът Пламен Даракчиев и Арман Бабикян.

Преди броени минути същото се случи и с палатковия лагер пред Ректората. Той също вече е в историята. А макар и по непотвърдена информация, палатковият лагер пред Министерски съвет също е разтурен.

По думи на полицаи, част от въпросната полицейска операция, акцията е по разпореждане на министъра на вътрешните работи.

Движението на Ларгото, Орлов мост и Ректората е възстановено.

Акция на полицията е имало и в Пловдив, където блокадата на протестиращите същo e паднала. Във Варна това се е случило още снощи. А през нощта е паднала и блокадата по пътя от Стара Загора към АМ “Тракия“.

ВИДЕО:

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *