НОВИНИ

Жена от „Системата ни убива“: Ще изгоря като факла, ако полицията се опита да премахне палатковия лагер

„Ако полицията прибегне към нестандартни действия и ни изхвърли оттук, ние ще отвърнем нестандартно. Ако някой трябва да изгори като факла на това място тук, аз съм готова. Готова съм да го направя“. Това заяви Диана Кишкилова от „Системата ни убива“. Тя уточни, че е взела това решение вчера, след като е разбрала от директора на СДВР комисар Георги Хаджиев, че се подготвя акция палатковият им лагер да бъде разчистен. Припомняме, че днес, 9 август, се появи неофициална информация, че премиерът Бойко Борисов е забранил силови действия срещу палатковите лагери, предаде actualno.com.

„Благодаря ви, че сте ни уважили, благодаря на майките. Аз не съм майка, имам множествена склероза – това е тежко заболяване, при което можеш да си легнеш здрав, а само за миг се превръщаш в инвалид. Подкрепям каузата на майките на деца с увреждания. Те са два пъти майки – те са родили деца и после са решили да ги задържат въпреки проблемите им“, заяви през сълзи Кишкилова.

„Не желая да живея в страна, пропита с корупция. Ние сме тук, не защото сме имали намерение да правим палатков лагер, микробусът беше спрян тук и неадекватното поведение на полицията ни принуди да сме тук“, допълни тя.

Кишкилова разказа и за своя сблъсък със съдебната система – с частен съдебен изпълнител. Това беше една от двете основни причини, която тя посочи като подбуда да протестира. Втората – нагласените, според нея, обществени поръчки в България. Жената си спомни за Милен Цветков, защото той единствен ѝ обърнал внимание.

кадър „Системата ни убива“
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *