СВОБОДНО ВРЕМЕ

Едно от най-красивите лица в БНТ на косъм от смъртта в бурното море СНИМКА

Сексапилната и чаровна синоптичка на БНТ Ева Кикерезова е преживяла истински ужас, докато е била на море. 

За това разказва самата тя и описва драматично как е щяла да се удави, ако не се е намесил навреме съпругът й – Явор.

Ето какво разкрива Ева Кикерезова на профила си във фейсбук:

Много се чудех дали да ви споделя следната история, защото е доста лична и е от преди няколко часа, но ще го направя в знак на признателност и благодарност…

Днес ни беше последният ден на плажа, а морето беше разкошно, с бурни вълни – перфектно за гмуркане под тях. Някъде към края на деня, когато вече нямаше почти никой на плажа, мъжът ми ми каза:

“Искаш ли за последно да влезем?” – Исках и още как… Цял ден гледах как всички деца се забавляваха, а и все пак – за последно ще ни е…

Ева Кикерезова взима по 70 лв. на час като медиатор

Влязохме и беше страхотно. Изкарахме може би около 20 минути. Аз винаги съм била доста уверена във водата и със самочувствие, че плувам добре.

Без да се усетя обаче, за секунди попаднах в нещо, което по-късно разбрах, че се нарича рип и започна да ме тегли навътре.

Междувременно вълните станаха огромни и много мощни. Разбиваха се много бързо една след друга и тъкмо да си поема въздух, веднага ме засипваше друга. Опитвах се да хвана някоя вълна, която да ми помогне да изляза напред, но другата отзад ме дърпаше още повече навътре.

Не мога да ви опиша с думи онова чувство, в което за първи път осъзнаваш колко си безсилен и безпомощен.

Не можеш да викаш, защото нямаш въздух, няма и как да те чуят, а и може би бях вече доста навътре. Усещах, че се давя.

В този момент от някъде се появи мъжът ми, който се опита в началото да ме хване за ръка и да ме издърпа, но беше абсолютно безуспешно.

Опитен плувец и силен мъж е, а и най-важното – бил е две години спасител на Атлантическия океан в Щатите.

Аз обаче вече нямах почти никакви сили, нямах и въздух. Той се опитваше да ме повдига над вълните, поне да поема по-лесно въздух и да не се нагълтам с прекалено много вода, но беше практически невъзможно.

Тогава предприе друга тактика и започна да ме избутва с всяка следваща вълна. Чувах само – “Ева, имаш ли дъно? Ева, идва нова, поеми въздух! Ева, дъното! Пробвай да стъпиш на дъното!”

А аз просто нямах дъно или точно го докосвах за миг и отново ми се загубваше, което означаваше, че ще ме захлупи следващата вълна.

Дъх нямах, сили нямах, само усещах как ме хващаше през кръста и се опитваше да ме избута с вълните, като през цялото време ми казваше да се опитам да плувам с тях, а аз не можех и не можех…

Не знам след колко опита, усетих това дъно, и започнах да плувам. Беше успял да ме избута настрани от силното течение…

Веднага мина пред мен и ме издърпа и най-накрая успях да поема въздух. Извади ме на брега, а аз можех само да дишам, да кашлям водата, която поех и да плача в него…

Да плача и да му благодаря, че ме извади от най-опасната ситуация, която до този момент животът ми е предлагал. Беше страшно!

Никога досега не бях изпитвала такъв страх за живота си и никога до сега не се бях чувствала толкова безсилна и нищожна пред природата…

Благодаря ти, Яворе! Спасявал си толкова много животи в Америка, а сега спаси и моя. Без теб сега щях да съм просто част от черната статистика. Благодаря ти, че си до мен!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *