НОВИНИ

Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори

„Не допусках, че г-н Борисов ще подаде оставка. Виждам амбицията им да изкарат мандата си докрай. Ние се готвим за предсрочни избори. Позицията ни е непроменена – искаме оставката на кабинета и предсрочни избори“. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изказа подозрение, че статусите на премиера Бойко Борисов във Facebook целят да печелят време и да успокоят напрежението по улиците.

„Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България“, посочи Нинова. В предаването „12+4“ тя заяви, че БСП не участва в заговори или задкулисни договорки.

Нинова беше категорична, че едва след изборите ще се вземе решение с кого да се влиза в коалиция.

„Като отидем на избори, всеки ще си представи програмите и тогава ще се прецени“. По думите на Корнелия Нинова това правителство е делегитимирано и единственият изход от ситуацията са предсрочни избори.

Нинова посочи, че все още няма отговор от председателката на парламента Цвета Караянчева на искането на социалистите за извънредно заседание на Народното събрание, но по неофициална информация ще се свика заседание в четвъртък – 13-и август, когато е крайният срок по закон.

Мнението на социалистите е, че управляващите много закъсняват с мерките срещу икономическата криза, предизвикана от пандемията от COVID-19: „Няма никаква стратегия на правителството и мнозинството – потушават напрежението на парче, когато някой бранш се надигне. Това наесен ще се усети много. Оставайки на власт, задълбочават кризата“, заяви Нинова и коментира, че ако аргументът им за оставане на власт е, за да дадат решения на кризата, то нека да дават тези решения, което не се случва.

Лидерската битка в БСП

„Разбирам, че има съпротива срещу прекия избор на председател на БСП. Намирам това за част от задкулисието в политиката, срещу което се боря вече четири години. Някои хора не искат тази промяна, а искат да си запазят лостовете на влияние в партията“, заяви Нинова. Според нея става дума и за лична битка срещу нея, а не срещу водените политики.

снимка Булфото
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *