НОВИНИ

Утре от 18 часа организират „Масово затваряне на очи“ пред Немското посолство. Обявиха: Германия толерира 10 години организираната престъпност в лицето на Бойко Борисов

„Масово затваряне на очи“ пред немското полство се организира за утре от 18 часа, съобщават организаторите на страницата си.

Ето какво пишат те:

„Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система. Искаме да знаем как се съвместяват претенциите за върховенството на закона, които съпътстват всяка европейска директива към България, с широко затворените очи на европейския политически елит за техните „партньори“ от ГЕРБ.

Дори преди месец Манфред Вебер, лидерът на ЕНП – най-голямата партия в Европейския парламент, обяви „пълната си подкрепа за правителството на Бойко Борисов в борбата му срещу корупцията“. Той сериозно ли?

Интересуваме се също от това как една толкова развита система за финансов мониторинг като европейската, и в частност немската, допуска изтичането на милиарди от еврофондове в джобовете на българските олигарси и управленци.

Искаме да покажем, че сме несъгласни Европа неформално да спонсорира мафиотските структури у нас, които без нейните финансови ресурси не биха могли така здраво да се окопаят във властта, както от началото на членството ни в Европейския съюз.

Не искаме нашият министър-председател да бъде „пиколо“ на Меркел и на всички останали европейски лидери.
Ние искаме да прекратим обезличаването на демокрацията в България, за което мълчанието на европейските институции и политически сили допринася вече толкова време.

Призоваваме немските политически лидери да поставят въпроса за степента на корупцията в България, която бива легитимирана чрез тяхното незаемане на позиция. Очакваме да вземат отношение към настоящите протести и лицата Бойко Борисов, Иван Гешев, Делян Пеевски и Ахмед Доган, от които пряко страдат българската демокрация и българският народ.

Моментът е исторически. Подкрепете ни!

Срещата е в 18:00ч на метро станция Жолио Кюри от страната на Интерпред и към 18:20 тръгваме към самото посолство.
Този протест се разграничава от противниците на Европейския съюз. Той иска да подкрепи пълноценното и равноправно израстване на България в демократичните ценности на Европа чрез заемане на критична позиция и апел към поемане на отговорност.  “

снимка „Масово затваряне на очи пред немското посолство“, Булфото
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *