НОВИНИ

Собственичката на „Биберон“: Прокуратурата лъже! Не ме е страх и няма да мълча. Моят детски център провериха, а не кафе-аператив

„Моят център провериха! И го твърдя най-отговорно! Защо лъжат???“, това написа във Фейсбук собственичката на детски център Биберон в Силистра Пламена Тончева.

От думите й става ясно, че детският й център, в който е инвестирала спестяванията си е обект на постоянни ежемесечни проверки.

Днес от прокуратурата излязоха със съобщение, че не ставало въпрос за детския център „Биберон“, а за кафе-аператив.

Собственичката на детския център Биберон обаче е категорична, че прокуратурата лъже брутално:

 

„НЕ МЕ Е СТРАХ❗️ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧА❗️
ИСКАМ ДА ЗНАМ:
Кой нареди полицейската операция в моя детски център❓ Кой позволи този полицейски произвол и защо точно при мен се търсеха големи складове, пълни с акцизни стоки❓
Защо полицейски инспектори си позволяват да притискат и заплашват едно 18 годишно момиче /моя служителка/❓
Кой нареди на инспектори от Инспекция по труда Силистра да се държат грубо и да ми правят проверки всеки месец❓
На кого толкова пречи моя малък детски център, където съм инвестирала повече от 20 000 лв❓ Как това правителство ми помогна в кризата с COVID 19 и как по принцип помага на малкия бизнес❓ НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ОТ РОДА НА МЕРКИ 60/40 или 80/20, абсолютно неприложими за нашия сектор❗️ Къде да подам жалба, за да потърся правата си❓
СТИГА ТОЛКОВА❗️ НАИСТИНА Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИТЕ❗️
#ОСТАВКА“

Провереният във вторник обект в Силистра е кафе-аперитив, а не детски център. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата в официална позиция.

Причината за направеното уточнение са медийни публикации, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център „Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“. В тях се цитира информация,  публикувана в силистренска електронна медия съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в кафе-аперитив с детски център в града и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев. Вчера Силистренски бряг съобщи за акцията в детския център.

„В хода на операцията на МВР, проведена в Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува. Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка.

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден”, пишат от пресцентъра на държавното обвинение.

От там, допълват, че не отричат правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но не приемат опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина.

Кадър ФБ, Булфото
Източник-petel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *