НОВИНИ

Сигнал срещу Борисов заради снимката с внуците му

Адвокатът Елена Гунчева е изпратила сигнал срещу премиера Бойко Борисов заради нарушение на Закона за закрила на детето. Сезирана за нарушение на чл.11 ал.4 е била Държавната агенция за закрила на детето. Повод е снимката на премиера, който преди няколко дни избра да публикува снимка, на която е заедно със своите невръстни внуци.

„Считам, че лицето Борисов грубо е нарушил не само чл.11 ал. 4 от Закона за закрила на детето, но и редица международни конвенции, гарантиращи закрилата на децата, поради което моля да извършите необходимата проверка, да установите с акт нарушението и да наложите предвидената в закона глоба на лицето. Също считам, че следва да проверите, дали децата на снимката не са в постоянен риск по смисъла на закона, тъй като това е пореден опит да се използват малолетни деца в политическата надпревара и решения, което е недопустимо“, сигнализира адвокатът.

„Безспорен факт е, че снимката е публикувана на политическа страница на лидер на политическа партия и министър-председател на държавата. Общоизвестно е какви решения очаква българският народ от лицето Бойко Методиев Борисов и в каква връзка ще бъдат те – а именно, ще подаде ли оставка под натиска на продължаващите повече от месец сериозни протести срещу неговото управление“, пита Гунчева.

Източник-факти.бг

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *