НОВИНИ

Цветанов обяви името на новата си партия, призова Борисов за оставка

Цветан Цветанов оповести, че на 27 август ще регистрира новата си политическа партия „Републиканци за България“, с която ще се яви на следващите парламентарни избори.

Пред bTV председателят на Евро-атлантическия център за сигурност сподели, че очаква оставка от премиера Бойко Борисов и заяви, че ГЕРБ няма да спечелят повече от 500 000 гласа на следващия парламентарен вот.

„Изключително тежък е политическият живот в България. Има противопоставяния и това е много лошо за страната ни“, заяви бившият втори в ГЕРБ. Според него днес Бойко Борисов трябва да отиде в парламента.

„Борисов ще отиде в НС днес, но оставка няма да подаде“, прогнозира Цветанов, но все пак очаква министър-председателят да разпусне кабинета.

Относно колко са били близки с Борисов, Цветанов заяви, че в чисто партиен аспект са били изключително близки, но никога не е бил запознат с личния му живот. „Аз имам друга ценностна система – здраво семейство, добри приятели, зад които стоя винаги“, каза той.

Въпреки всичко Цветан Цветанов заяви, че не се чувства предаден от премиера и напомни, че в живота всеки избира своя път. „ Аз съм простил всичко. Обида в мен няма“, обясни още той.

Цветанов заяви, че снимките и видеото от спалнята на Борисов изглеждат автентични, както и аудиозаписите на вулгарните телефонни разговори на премиера. Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност е убеден, че жена е изнесла компроматите срещу министър-председателя. Той категорично опроверга да е влизал някога в спалнята на Борисов и се разграничи от слуховете, свързващи го с кадрите. Цветанов отрече някога да е знаел дали премиерът спи с пистолет или пачки с пари.

„Да, ще участвам на следващите парламентарни избори, били те предсрочни или не“, категоричен беше Цветан Цветанов и показа логото на новата си партия, която ще се казва „Републиканци за България“. В центъра на символа на проекта на Цветанов има стрелка, която сочи на запад, за да се знае, накъде трябва да е ориентирано бъдещето на България.

Цветанов ще регистира „Републиканци за България“ на 27 август и обещава върховенство на закона, както и енергийна независимост.

„Прогнозата ми за ГЕРБ на следващите парламентарни избори е не повече от 500 000 гласа, но може да паднат и под 500 000 гласа“, пресметна Цветанов.

Източник-факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *