НОВИНИ

Цветанов хвърли бомба ще подаде ли оставка Борисов

Мисля, че днес му е важен ден и той трябва да отиде, но не знам дали ще отиде. Това заяви бившият висш партиец на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю по bTV на въпрос дали премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка днес по време на извънредното заседание на парламента. 

Той беше пръв политически събеседник за деня, вероятно поканен, за да даде негативна прогноза за бъдещето на кабинета Борисов-3, но отговорът му се размина с очакванията на домакините му.

По принцип днешното му отиване в парламента ще е с нежелание, а що се отнася до оставката, той мина през доста цикли. Но за разлика от другите пъти ГЕРБ не се чувства много стабилна. И това ще е големият проблем. Ще бъде в парламента, но няма да подаде оставка, прогнозира Цветанов.

Той обаче не скри, че му се иска Борисов да подаде оставка като отново изрази подкрепата си за протестите.

Те са демократичен акт и когато исканията са справедливи, те трябва да бъдат подкрепени. Подкрепям исканията за оставка, защото ситуацията е доста сложна. За главния прокурор смятам, че това е по-скоро институционален проблем, но той може да се реши с един нов парламент, посочи още Цветанов.

Той разкри и имотното си състояние към момента. „В момента имотното ми състояние е това, което съм имал, когато излязох от политиката преди 1 година. Имам жилището, в което живея с моето семейство. Освободил съм се от двата апартамента. И имах 1/6 част от моя баща, която дарих безвъзмездно на моя брат.“, уточни той.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *