СВОБОДНО ВРЕМЕ

Какви гени наследяваме от родителите си- на кой ще се метне детето по красота, интелект и доброта

Всички сигурно някога сте се чудили как ще изглежда детето ви. Ще наследи ли външния ви вид, ще бъде ли умно и здраво?

И в крайна сметка на кого ще прилича повече: на мама или татко? Е, учените са отговорили на този въпрос отдавна.

Много хора видяха формулите, чрез които човек може да изчисли цвета на очите и пола на нероденото бебе. Научният напредък обаче се движи много по-далеч и засегна по-финните нюанси.

Например интелигентността, както и психиката и много други. Нека да видим какво точно наследяват нашите деца по майчина страна и какво по бащина страна.

Какво се предава на дете от татко и мама

Какъв пол ще бъде детето

Да започнем с най- простото нещо: момче или момиче ? В крайна сметка това в бъдеще ще се отрази на родителя, от който детето ще вземе конкретните гени!

Цвят на очите

Мнозина преминаха и това: цветът на очите е по-вероятно да е от страната на бащата, но все пак зависи от самия цвят. Ако в семейството на майката всички са с кафяви очи, тогава има голяма вероятност очите на детето също да са тъмни.

Усмивката (и зъбите)

Зъбите и формата на челюстта силно влияят на формата на лицето и, разбира се, на усмивката. В това отношение мъжките гени са по-силни от женските гени, така че детето може да наследи както холивудските зъби, така и криви зъби с тънък емайл.

Душевно здраве

Тук вече е по-трудно. Тези изследвания са сравнително нови. Според тях шизофренията се предава по бащината линия и този риск се увеличава с всяка година от живота. Факт е, че гените на човека мутират през живота му. Една жена се ражда с определен набор от яйцеклетки и тяхното ДНК не се променя през целия й живот.

интелигентност

Въпрос, който има прост, но дълъг отговор. Всичко е в алгоритъма: интелигентността се предава само чрез жената! А тя от своя страна го наследява от баща си. Поради тази причина синът на гений не е гений и синът на глупака никога няма да бъде същият глупак. В този случай дъщерята винаги наследяват половината от интелекта на бащата .

Според тази формула всеки мъж наследил интелигентността от майка си, или по-скоро от дядо си.

Синът ви ще бъде копие на дядо му относно ума и интелекта! А дъщеря ви ще наследи вашето възпитание, но интелектуално ще бъде по-близо до баща си.

Това е, генетиката ! Е, ако говорим за очевидни наследствени черти, като височина или размер на краката, гените на човека играят основна роля в това. Разбира се, невъзможно е да се изчисли всичко до най-малкия детайл, но не трябва да забравяте за това мощно нещо като гени. Винаги е най-добре да сте информирани по този въпрос. Какво мислите?

Източник: За жената

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *