ЗДРАВЕ

92-годишен доктор от Свищов смъква кръвното с кислородна вода – ето рецептата на столетниците:

Представяли сме ви какви ли не народни лекове за високо кръвно и холестерол, но днес ще ви запознаем с един метод, изпитан лично от мнозина.

Той е създаден от 92-годишният доктор Борислав Апостолов от Свищов и е помогнал на стотици негови пациенти да държат кръвното в норма .

В основата на метода стои нещо толкова тривиално и струващо стотинки като кислородната вода .

доктор Апостолов Свищов

На достолепната 92-годишна възраст свищовският гинеколог д-р Апостолов все още практикува своята професия и продължава да бъде търсен за прегледи или съвети.

Д-р Апостолов е най-възрастният гинеколог в дунавския град, а благодарение на опита си и познанията в сферата на медицината е измислил своя формула за дълголетие. Още от младите си години, след преместването си в Свищов, лекарят започва да спортува редовно преди отиване на работа. Увлича със себе си и свои колеги, с които всяка сутрин в 5 часа изкачвали баири и правели гимнастика.

Постепенно започнали да правят и обиколки на стадиона. Наскоро разбрал колко полезни били всъщност тренировките, защото след операция на херния, която му се наложила, възрастният доктор станал и си тръгнал на следващия ден. Казва, че би било възможно без тези тренировки. Гимнастиката включва упражнения за врата, очите, раменете, гърба, кръста и т.н. Не пропуска и поне 20 клякания.

кислородна вода

Д-р Апостолов продължава да чете много и да се запознава с новостите в проучванията относно опазването на доброто здраве. Когато с напредването на възрастта свищовският лекар се сблъскал с високо кръвно налягане, той прочел книга за кислородната вода. И започнал да приема кислородна вода по метода, описан в нея. Първо по една капка преди хранене, разтворена в малка чашка с вода, след това 2, 3 и така, докато постепенно се стигне до десет капки. По този начин той стопирал проблема с кръвното без прием на лекарства.

Докторът обяснява, че кислородът е един от най-важните елементи за възпрепятстване на развитието на болестите. Казва, че раковите клетки обичат три неща – киселинна среда, захар и липса на кислород. Киселинната среда се създава от месото и захарите. А плодовете и зеленчуците създават благоприятната алкална среда в организма. На тези принципи той е установил своя начин на хранене. Месо хапва най-много един-два пъти в седмицата, и то предимно риба и леки меса. Свинското изцяло е изключено от менюто му. Твърди, че с напредването на възрастта човек трябва да намалява количеството храна.

Една от основни тайни за здраве е приготвеният собственоръчно от него ябълков оцет. Домашният еликсир е неотменима част от неговото меню. Задължително го приема всяка сутрин на гладно заедно с чаша топла вода. Домашно приготвеният ябълков оцет е мътен, гъст, а не бистър. Докторът обяснява, че ако е бистър, в него липсват много от ценните вещества, съдържащи се в ябълките. Освен това глътва преди него на гладно и лъжица зехтин. Следва задължителната гимнастика, след което организмът е тонизиран и зареден за деня.

Закуската му е лека – плод или овесени ядки, кисело мляко… За обяд и вечеря залага на салати, които си приготвя сам, разбира се, подправени с незаменимия ябълков оцет и зехтин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.