ЗДРАВЕ

Как една жена да няма сенилна миризма – 5 правила срещу миризмата на старост

Прости правила, които могат да се прилагат ежедневно, така че на тялото да не се появи сенилна миризма.

Много хора знаят, че с възрастта има миризма на старост. Младо тяло рядко излъчва неприятна миризма, но с течение на годините започва да става по-изразена и сурова.

По време на процеса на стареене тялото започва да се възстановява и след около 30 години се включва функцията за производство на специфичен химикал, наречен 2-ноненал .

Това съединение започва производствения процес при всички хора, без изключение и се появява характерен аромат.

Ако мъжете се отнасят към тази миризма по-спокойно, тогава жените, напротив, са много тревожни.

За да се предотврати сенилната миризма от тялото , е необходимо да се спазват определени правила в храненето, хигиената и начина на живот.

Вземайте по-често душ

На пръв поглед това твърдение изглежда очевидно, но не всеки мисли по този начин. Някои възрастни хора смятат, че ако прекарват много време в апартамента и не излизат навън, тогава могат да вземат душ по-рядко.

Това е невярна идея, тъй като чистотата е важен компонент при решаването на въпроса за сенилната миризма.

При редовно почистване на кожата, порите се отварят под душа и тялото има възможност да диша, то започва да отделя неприятни миризми много по-малко.

С помощта на дезодоранти и други хигиенни продукти лесно можете да поддържате приятна миризма на тялото.

Пийте вода

Колкото повече остарява тялото, толкова по-важно е да поддържа водния си баланс . На по-зряла възраст кожата губи влага много по-бързо и започва да се отлепва. В резултат възрастта плюс дехидратацията заедно причиняват на тялото да отделя по-голямо количество плодови миризми.

Сменяйте дрехите често

Обикновено в зряла възраст хората се движат много по-малко и водят заседнал начин на живот, така че дрехите не са толкова мръсни. Но това не означава, че дрехите могат да се носят няколко дни подред.

Върху тъканта на облеклото остават частици от кожата, така че то трябва да се сменя ежедневно. Никога не трябва да окачвате мръсни дрехи в килера, поради това в него се застоява загнила миризма. Ако облечете отново такива дрехи, тялото ще абсорбира целия този аромат.

Почиствайте апартамента си по-често.

Влажността, голямото количество прах и може би дори мухъл създават не само неудобна атмосфера, но и неприятна миризма. Човешкото тяло в такава атмосфера перфектно абсорбира всички неприятни аромати.

Например, всеки знае, че работник в магазин за риба или продавачи на шаурма започва да мирише на този продукт. Същото е и с миризмите в апартамента.

Ето защо, възможно най-често се отървете от стария боклук и почистете апартамента, така че мръсотията да не допринесе за възпроизвеждането на микроби и миризма.

Опитайте се да се разхождате на чист въздух и да проветрявате апартамента

По-възрастните хора най-често предпочитат да са вкъщи, дръжте прозорците затворени, за да не се простудят поради времето.

Всичко трябва да е обратното, трябва да проветрявате стаята в апартамента няколко пъти на ден всеки ден. За да не се разболеете, в този момент можете да носите по-топли дрехи.

Най-доброто правило за предотвратяване на уханието на старостта в зряла възраст е да прекарвате колкото се може повече време на открито.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *