СВОБОДНО ВРЕМЕ

Тя е само на 34 и след скандал с мъжа си заспива и се събужда след 20 години

През 1954 г. Надежда Лебедина от Днепропетровска област се скарала много сериозно с мъжа си. После си легнала и заспала. Дотук нищо интересно. Любопитен обаче е фактът, че жената се събудила 20 години по-късно.

Според специалисти, скандалът предизвикал у Надежда емоционален шок и довел до нестабилно емоционално състояние. След като Лебедина си легнала и не се събудила на следващия ден, близките се уплашили и извикали медицинска помощ. Лекарите препоръчали да бъде приета в психиатрична клиника. Там била поставена диагнозата шизофрения.

Надежда лежала в клиниката четири години, но не се случило нищо. Затова била прибрана у дома. Грижи за нея полагала нейната майка. На петата година, в която жената била в един вид кома, нейният съпруг починал. А дъщеря им била изпратена в дом за сираци, защото бабата не можела да се грижи за нея.

Самата Лебедина разказва по-късно, че през цялото време е чувала какво се случва около нея, но не могла да реагира. Постепенно жената започнала да движи главата, ръцете си, но продължавала да спи. През 1974 г. починала нейната майка. И точно в този момент Надежда се събудила. В стаята с починалата възрастна жена влязла сестрата на Надежда и я видяла да плаче над тялото на майка им.

Първоначално за нея било шок, че е спала цели 20 години, но се адаптирала бързо към живота. Интересен е фактът, че изглеждала така, както когато била заспала. След това обаче започнала да старее с часове. Починала на 74 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *