ЗДРАВЕ

Червен лук и захар: комбинация, която лекува черния дроб

Човешкият организъм е невероятно сложен и наистина гениален механизъм. Очи, уши, бъбреци, бели дробове, ендокринни жлези – основните жизненоважни органи имат собствена двойка, която позволява в случай на увреждане на един от тях да се прехвърли натоварването върху другия. Имаме само един черен дроб, но той е в състояние напълно да се обнови и да възстанови клетките си.

Разбира се, процесът на регенерация не отнема седмица или месец и за това е необходимо да се вземат определени оздравителни мерки. Една от страхотните храни, регенериращи черния дроб, е червеният лук в комбинация със захар.

Лукът притежава редица полезни свойства за здравето. Понижава кръвната захар и нормализира работата на стомашно-чревния тракт. Червеният лук е богат на витамин С, съдържанието му в този зеленчук дори надвишава 2 пъти съдържанието на витамин С в ябълките.

Рецептата, която искаме да споделим, има благоприятен ефект върху черния дроб.

Съставки:
1 кг червен лук
900 г захар

Приготвяне:
Нарежете лука на ситно, за да се получи каша. Добавете захарта. Оставете сместа за 10 дни.

След като минат 10 дни, прецедете сместа. Може да се съхранява в хладилник в стъклен съд.

Приемайте два пъти на ден по 2 супени лъжици, четвърт час след хранене.

Комбинацията от червен лук и захар намалява сънливостта, горчивината в устата, главоболието и неоправданата умора, т.е. симптомите при проблеми с черния дроб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *