НОВИНИ

ГДБОП и МВР са нахлули в дома на майката на активист от Изправи се.БГ

Отдел „Наркотици“ към ГДБОП-МВР и отдел „Тежки престъпления“ към МВР са нахлули в дома на майката на един от активистите а протеста, който е на блокадата на Орлов мост. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио по време на 43-тия ден на антиправителствените протести в столицата.

Активистът се казва Тихомир Василев и е част от „Изправи се.БГ“.

По време на обиска не е имало поемни лица, добави той.

Хаджигенов разказа, че самият Тихомир не е бил в къщата, само майка му.

Утре в 7:30 часа Мая Манолова ще даде извънреден брифинг пред президентството.

„Току що разбрахме, че Бойко Борисов е изпратил МВР-Отдел „Тежки престъпления“ и Отдел „Наркотици“ да преровят дома на родителите на Тихомир Василев. Той е едно от лицата на протеста, член на Изправи се. БГ.“, заяви Мая Манолова, председател на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ във видеообръщение във фейсбук.

Тишо едно автентично и истинско лице, което е от първия ден на протеста е подложен на психологически и институционален тормоз, добави тя.

„Претарашили са дома, мазетата, уплашили са съседите и са се канили да нарежат металната врата. Това е недопустимо. Потърпевш на подобен институционален натиск изпратен от Борисов може да бъде всеки протестиращ“, каза още Манолова.

Борисов не ни е страх от теб. Ти умираш от страх, от протеста, от енергията, от волята на хората да те изпратят завинаги в оставка. Ще защитим всеки член на Изправи се, всеки протестиращ, завърши лидерът на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *