НОВИНИ

Караянчева: Във вторник започват преговорите за новата конституция

Предстоят преговори за събиране на подписи за внасяне на проекта за нова конституция. Преговорите започват във вторник в парламента. Това заяви днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е в Златоград, където участва в официалното освещаване на паметника на Момчил войвода, съобщи БНТ.

Преговорите ще са с всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят с парламентарната група на ГЕРБ.

„В края на седмицата ще стане ясно как са преминали преговорите“, посочи още Караянчева. „Тази промяна, която ние предлагаме, е само една покана за разговор“, уточни тя.

Партньорите на ГЕРБ от „Обединени патриоти“ все още нямат твърда позиция по отношение на новата конституция. Лидерът на „ВОЛЯ“ Веселен Марешки пък три пъти промени позицията си по темата и не е ясно какво ще е окончателното му становище.

Виж още:   Пътят към конституционни промени минава през оставка на правителството и на главния прокурор

Засега БСП са категорично против този ход, а колегите им от ДПС все още не са изразили официално своето мнение. Неофициално обаче от групата на Мустафа Карадайъ намекват, че промяната на конституцията е „глупост“ и премиерът Борисов цели само печелене на време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *