НОВИНИ

Съдът: Майката от Ситняково е провокатор

Елена Мицева е провокирала протестиращите. Тя единствена е отказала да заобиколи и е опитала да мине през блокадата пред румънското посолство в понеделник. Това беше един от мотивите, с които в четвъртък съдия Надя Бакалова от Софийския районен съд (СРС) пусна под гаранция от 500 лв. Георги Георгиев.

26-годишният мъж е обвинен, че е счупил предния панорамен прозорец на тойотата на стоматоложката, както и за дръзко хулиганство. По време на грозната сцена двете деца на Мицева бяха на задната седалка на автомобила. Съдия Бакалова посочи в мотивите си, с които освободи Георгиев, че той не е удрял колата отзад, където са били децата, а само
отпред.

Действията му били провокирани от опита на Мицева да мине през блокадата, затова не ставало дума за дръзко, а обикновено хулиганство. Първото се наказва с до 5 г. затвор, а второто – до 2 г. решетки.

“Eлeнa Mицeвa caмa e изпpaвилa пpeд pиcк coбcтвeнитe cи дeцa, пocтaвяйки ce в cитyaция дa e oбкpъжeнa oт yплaшeни и pазтъpceни xopa, cpeд кoитo и жeни. Пoвeдeниeтo нa oбвиняeмия нe paзкpивa aгpecия cпpямo двeтe дeцa, нитo цинизъм и дъpзocт”, посочи Бакалова.

Източник-lupa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *