НОВИНИ

Тръгна ново предизвикателство във Фейсбук: Не купувам от Марешки

Адвокат Николай Хаджигенов сложи нова рамка на профилната си снимка във Фейсбук с призив “Не купувам от Марешки”. Новото предизвикателство набира скорост във Фейсбук.

Вчера Лидерът на партия “Воля” Веселин Марешки заяви пред БНТ, че сега е моментът за свикване на Велико народно събрание и промяна в Конституцията. Тя обаче не трябва да засяга броя на депутатите, а да бъде приет законопроект за въвеждането на изцяло мажоритарни избори, предаде actualno.com.

Освен това, според Марешки, трябва да бъде забранено на всички, които в момента са на политически постове, отново да бъдат избирани за депутати и министри.

“В края на мандата, може би и в тази напрегната обстановка, в която и всички казват “нова конституция, ВНС, може би е най-доброто време, но не, за да бъде намален броят на народните представители. Аз мисля, че българите не се интересуват от количеството народни представители, а се интересуват от качеството. Защото, ако днес направим ВНС и изберем 120 негодници и утре държавата се срине още по-тежко, после ще правим ВНС, за да изберем 360 народни представители”, каза той.

Лидерът на партия “Воля” определи блокадите на протестиращите като “извращения” и настоя институциите да си свършат работата, за да не позволяват блокирането на кръстовища.

Виж още:  Зловещи подробности за намерения обесен отец Ромил

Поиска също така да бъде потърсена наказателна отговорност на Мая Манолова, Румен Радев, Христо Иванов и “Отровното трио”, тъй като смята, че те настройват хората едни срещу други.

Днес Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки заяви, че депутатите му няма да участват в събирането на подписи за внасяне на проекта на ГЕРБ за нова Конституция. По БНТ той коментира, че негови изявления пред медиите са интерпретирани неправилно в тази посока.

Според Марешки, ГЕРБ и съюзниците им имат необходимите 120 подписа, защото ако ги нямат, това би означавало, че нямат парламентарно мнозинство и правителството трябва да падне. По въпроса за идеите за Велико Народно събрание и нова Конституция той заяви, че ще бъдат коментирани от „Воля“, когато официално се запознаят с тях.

„Безсмислено, вредно и опасно е да има предсрочни изброи“, каза още Марешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *