СВОБОДНО ВРЕМЕ

1 капка и целия ми дом блести, а хората си мислят, че чистачка чисти у нас –

Наскоро отидох да посетя приятелка и се учудих: видях куп шишенца глицерин на рафта. Мисля, че всички биха се изненадали. На моя тъп въпрос приятелката ми се разсмя и обясни защо има нужда от толкова много от този продукт. Оказва се, че тя използва глицерин при почистване на къщата . И не само за миене на подове, но и за почистване на дрехи, миене на прозорци, подхранване на растения и много други.

Оттогава аз самита започнах да използвам глицерин за почистване на къщата . Резултатът е невероятен! Не разбирам как този инструмент се справя толкова добре. Все едно почистването е с магическа пръчка. Споделям с вас прости начини за решаване на ежедневни проблеми, в които глицеринът ще помогне.

Как да използвате глицерин при почистване

Подове

За да постигнете желания блясък след почистване, използвайте глицерин. Просто добавете малко глицерин в кофата с вода и почистете както обикновено. Ще се влюбите в резултата и вече няма да можете да миете подове по друг начин

Без прах

Оказва се, че музейните работници отдавна знаят за употребата на глицерин. Ако избършете повърхността с разтвор от това средство, прахът ще се утаи по-малко. Просто смесете глицерина с вода, навлажнете обикновена кърпа с течността и започнете мокро почистване.

Премахване на петна

И обикновен буркан с глицерин ще помогне тук. Сега, в разгара на лятото, мнозина са изправени пред проблема с петна от плодове по дрехите си. Разтрийте проблемната зона с глицерин и я оставете за час и половина. След това изплакнете с вода със сол в нея.

За да премахнете следи от чай, кафе или шоколад, смесете сол и глицерин до консистенция на каша. Но за да премахнете мазните петна, нанесете глицерин върху проблемната зона. След половин час избършете петното с марля.

За да направят цветята по-дълготрайни

Ако искате да се възхищавате на цветята по-дълго, трябва да добавите малко глицерин във вазата с вода. За 0,5 литра вода ще е достатъчно 1 супена лъжица. Този трик може да се извърши няколко пъти, като смените водата и отрежете стъблата.

За кожени мебели

Собствениците на кожени мебели добре знаят, че с течение на времето на любимия си диван могат да се появят ожулвания и петна. За да запазите повърхността, накиснете памучна кърпа в глицерин. След това изсушете старателно мебелите. Повторете тази процедура няколко пъти, за да видите резултата.

Меко бельо

Забелязали ли сте, че кърпите, спалното бельо и някои други предмети могат да станат твърди след пране? Глицеринът ще ви помогне. Когато извадите нещата от машината, първо ги поставете в глицериновия разтвор. За целта смесете 3 литра вода и 1 ч.л.глицерин. Оставете нещата за половин час и след това ги прехвърлете в разтвор на вода и амоняк. Приготвя се лесно: добавете 1 ч.л. амоняк в 1 литър вода. Изплакнете дрехите и ги изпратете да изсъхнат.

Почистете прозорците

За съжаление дори прозорците стават прашни. За да разрешите този проблем, смесете глицерин и етилов алкохол в съотношение 1:10. Можете да добавите и амоняк. Оказва се отлично средство за почистване на прозорци. Между другото, ако избършете чашите  с глицерин, те ще блестят

Подхранване на растенията

Глицеринът е незаменим инструмент за всички любители на домашните растения . Смесете 10 литра вода със 100 мл от продукта и поливайте саксиите всеки ден. За да приготвите разтвор за изтриване на листата, добавете 100 ml глицерин към 1 литър вода.

Сега знаете как можете да използвате глицерин за почистване . Оказва се, че този инструмент се използва не само в промишлеността и козметологията. Опитните домакини могат да се възползват от всичко! Знаете ли как иначе можете да използвате глицерин ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *