НОВИНИ

Командир на президента в Равнец: Радев, иди си!

Константин Корадов, началник щаб на авиополка в Равнец излезе с много остра позиция за президента Румен Радев във фейсбук. Когато той е бил на служба в Равнец, държавният глава пристига там като новопроизведен офицер, пише „Монитор„.

През 1987 г. пристигна на летище Равнец, като току-що произведен лейтенант, първенец на випуска. Аз бях началник-щаб на авиополка в оставка. Направи ми впечатление на действен и инициативен млад офицер, който беше повече вглъбен в себе си, отколкото в хората около него.

Дори усетих някаква пренебрежителност към щаба, който ръководех“, пише Константин Корадов.

Провеждаше инициативи, които не смяташе за нужно да съгласува с мен – началникът на щаба. Тогава властелините в армията бяха политическите офицери, с които бях в конфликт по принципни въпроси. Но голямото ми уважение и почит към летателната професия остави тези мои наблюдения в периферията на впечатленията ми от неговото поведение.

След няколко месеца напуснах Равнец, допълва Корадов.

Корадов изтъква, че по време на изборната му кампания за президент го е смутило изявлението на Радев: „Аз съм се клел в тази България“. Да, но България вече беше друга. Ние се клехме в НРБ, която се спомина. Оцеля Република България и при пълен консенсус на политическите партии влезе в НАТО и ЕС.

Когато Радев заяви реваншистките си намерения, разбрах какво е имал предвид. Предвидих го отдавна. Съветникът му Димитър Стоянов не пропусна да отбележи, че следи моите постове във фейсбук с осъдително красноречие, посочва Корадов.

„За съжаление прогнозата ми се сбъдна. Радев приведе в действие верността към клетвата си към Живкова България. Не съм щастлив от този факт. Радев, иди си! „, категоричен е Корадов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *