ЗДРАВЕ

Оризова диета – можете да свалите до 8 килограма за 3 дни

Оризова диета – препоръчва се от лекарите. Можете да загубите до 8 кг за 3 дни или 40 кг в дългосрочен план.

Оризовата диета е диета, която е предназначена предимно за хора с високо кръвно налягане, бъбречни заболявания и диабетици.

Тази диета е създадена от д-р Уолтър Кепнър през 1939 г. Популярността й не намалява дори след 80 години.

Първоначално, диетата е била предназначена за хора с високо кръвно налягане, пациенти с бъбречни заболявания и диабетици.

С течение на времето оризът намери своето място сред популярните диети за отслабване. Тази здравословна храна е все по-търсена от тези, които искат да отслабнат.

Днес има много вариации на тази диета – диета от три, седем и четиринадесет дни, за които можете да прочетете по-долу. Актуален е и малко по-дългият вариант, който продължава 40 дни.

Може да се практикува по два дни, а на всеки четири дни по два дни кафяв ориз. Накисва се вечер, на литър вода 1 чаша (250 мл) ориз. На сутринта се сварява. Ще свалите по 2 кг на седмица.

Комбинирах я с натурални чайове, защото съм човек, който не обича да пие много вода. След два месеца продължих с друга (рестриктивна) диета и резултатът беше минус 40 кг.

Тридневна диета с ориз за прочистване на организма: ще загубите от 5 до 8 килограма в зависимост от метаболизма.

Тридневната оризова диета е чудесен избор, когато трябва да свалите няколко излишни килограма за много кратък период от време и да детоксикирате тялото си.

Оризът има успокояващ ефект и нежно премахва токсините от кръвта, което ви позволява да избегнете неприятното усещане, което често присъства по време на диети.

Яжте само кафяв ориз в продължение на три дни. За целта ви трябва чаша (250 мл) добре сварен кафяв ориз. Опитайте се да разделите този ориз на 4-5 приема през деня.

Можете да добавите щипка сол, червен пипер или кокосово масло. Тези мазнини помагат за елиминирането на мастноразтворимите токсини и се използват за регенериране на тъканите.

Не забравяйте да пиете поне 8 чаши вода дневно по време на диетата с ориз.

След три дни бавно се върнете към обичайната си диета. Постепенно въвеждайте нови храни, които позволяват на тялото да се адаптира. Нормално е да ви трябват до два дни, за да се върнете напълно към нормалния си режим.

Яжте кафяв ориз и добавете ябълка и филийка пълнозърнест хляб. На втория ден добавете още храни.

Тридневната диета с ориз не само ще почисти тялото ви бързо и ще подобри храносмилането, но и ще ви помогне да отслабнете до 8 килограма в следващите няколко дни след диетата. Имайте предвид, че тялото е активирало почистващ механизъм, затова го използвайте и продължете с балансирана диета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *