НОВИНИ

Разчистват фалшивите некролози на Румен Радев

Некролози, които обявяват президента Румен Радев за мъртъв, са били разлепени по стълбове, огради и електрически табла в квартал „Дружба 3“

Те са били поставени в тъмната част на нощта от неизвестни лица. Част от фалшивите некролози вече са отстранени, а хората, които живеят в района, са възмутени от гаврата с президентската институция, предаде Русе Медиа.

„Това е много престъпно и грешно, просто не ми го побира разумът. Не е този начинът, по който трябва да се постигат консенсуси от политиците . Аз съм безпристрастна, но това не е добре. За когото и да било, защото от всички партии има и качествени хора. Това за мен е престъпление, това е президент все пак“, казва Румяна Христова.

От БСП в Русе реагираха остро срещу гаврата. Социалистите са категорични, че има граници в политиката.

„Аз смятам, че дотам не бива никога да се стига в политическа борба или да се охулват опоненти и от човешка гледна точка на един жив човек да сложиш некролог е повече, отколкото трябва. Възприемам случая и като лош вкус и начин на политически средства, които се използват“, казва дългогодишният член на БСП – Русе Петя Везирова.

Социалистите очакват прокуратурата да вземе отношение по случая.

„Президентът е човек като всички други, трябва да се уважава личността, независимо дали сме на различна позиция с нашия опонент. Прокуратурата, ако смята, че са налице данни за престъпление, трябва да се самосезира“, заяви общинският съветник от БСП – Русе Биляна Кирова.

Част от некролозите вече са премахнати, а в акцията по отстраняването им ще се включат и младите социалисти от Русе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *