НОВИНИ

Удължават извънредната епидемична обстановка – ето с колко

След като преминахме през втори пик на заболеваемостта от COVID-19 у нас (или втора вълна според някои), от Министерство на здравеопазването излязоха с нови мерки за овладяване на ситуацията.

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на септември ще бъде внесен от МЗ в Министерски съвет днес – това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.  Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър.

Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

От утре във Варна ще заработи координационен център, чрез който ще бъдат разпределяни пациентите по болничните заведения.

Новото звено ще се помещава в Инфекциозната клиника към МБАЛ „Св. Марина“, която е разположена на територията на комплека на МБАЛ „Св. Анна“. „Всяка една линейка, която пристигне с пациент, който има нужда от лечение, ще се преценява на място от дежурния инфекционист. Той ще разпределя този пациент към кое болнично заведение да бъде насочен за лечение“, обясни Ангелов.

 

Източник: За жената

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *