СВОБОДНО ВРЕМЕ

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Правите ли достатъчно секс? Може би сте се замисляли дали не трябва да сте по-активни в леглото, особено като чуете пикантни изповеди на ваши приятели.

Добрата новина за всички изтощени от работа или постоянно заети покрай децата, е че вече е доказано, че не е нужно да се впускате в креватни приключения всеки ден.

Проучване при хора във връзка показа, че наистина има връзка между секса и щастието, но тя не е толкова значима, колкото очакваме. Двойките, които правят секс по веднъж на седмица са значително по-щастливи от тези, които правят секс веднъж на две седмици. Но след това се забелязва, че няма разлика в нивата на щастие между двойките, които правят секс веднъж и четири пъти в седмицата.

Проучването установи, че сексът може да увеличи нивото на щастие, защото кара хората да се чувстват по-удовлетворени в отношенията си. То е проведено при 2400 двойки в САЩ.

Кой е точната бройка за вас?

Един от добрите резултати от подобни проучвания е, че те дават начало на тази важна тема за всяка двойка. За някои двойки въпросът колко често трябва да правят секс може да не се появи, което може да е знак, че се чувстват достатъчно близки и удовлетворени – или че са просто твърде заети за да мислят за това.

Експертите съветват да се експериментира – един месец се опитайте да правите секс два пъти седмично, а следващия веднъж и вижте как ще се чувствате като резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *