НОВИНИ

Туристи плащат за хотел в Ахтопол, а ги настаняват на квартири при баби

Туристи плащат за хотел в Ахтопол, а ги настаняват на квартири при баби. За това сигнализират зрители на Нова телевизия, които били пренасочени към стаи в частни къщи на възрастни хора по време на лятната си почивка. Контролните органи започнаха спешна проверка.

Лято в Ахтопол на атрактивна цена. Тази оферта от тризвезден хотел в Южното Черноморие привлича Станимира Чепилева и семейството й за морската им ваканция. И с още пет приятелски семейства резервират през интернет. Когато пристигат обаче реалността се оказва далеч от обещаната в обявата почивка.

„Отиваме 6 семейства с деца – на посочения адрес за настаняване, а там става ясно обаче, че ние нямаме настаняване в тази сграда, в която е хотелът, а всички сме разпръснати из целия Ахтопол, на различни места”, разказва Станимира.

Семействата били пренасочени към съседни сгради – някои тип хотел, някои – в апартаменти, но част от тях в предварително уговорения хотел, добавя тя. Вместо почивка в студио, младата жена получава стая в частна квартира, отдавана от възрастна жена. А условията по нищо не отговаряли на тези в обявата за хотела.

При подобни условия били настанени и други от семействата. След като все пак се оплакват в хотела от получените условия в квартирата, идва и ново предложение: „Първата нощувка да сме в апартамента със старото обзавеждане, защото нямало как, втората – да ни настанят някъде в другия край, а третата вечер – ще сме в хотела. Няма как три нощувки да разкарваме багаж и дете на една година из цял Ахтопол – това си продължава с години явно”, разказва Станимира.

Тя предупреждава за кошмарната почивка и в социалните мрежи. От коментарите под поста й става ясно, че измамените са десетки. От хотела отричат гостите от хотела да се пренасочват към други апартаменти из града.

След проверка на място и преглед на документацията – проверката потвърждава, че без обективни причини гостите на хотела са били местени в стаи в частни домове. За това – собственикът ще бъде глобен за нелоялна търговска практика. А потърпевшите туристи имат право на обезщетение.

За да се избегнат такива практики експертите съветват внимателно да проверяваме коментарите за хотела и да сравняваме цената с други оферти на хотели в района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *