СВОБОДНО ВРЕМЕ

Ето кой бе погубеният от COVID-19 д-р Емил Вакльов, който остави вдовица и сираче (Снимки)

Изминалата седмица бе черна за едно лекарско семейство, избрало да следва положената Хипократова клетва и да бъде на първа линия в борбата с коварния коронавирус.

Двама прекрасни лекари, баща и син д-р Муса и Емил Вакльови си отидоха покосени от коронавируса. Смъртоносният хамелеон проникна най- напред в уважавания и дълбокоценен общопрактикуващ лекар в Краище, д-р Муса Вакльов и съпругата му Ада, медицинската сестра в кабинета му, пише struma.com.

5 села в Разложко обслужвали семейство Вакльови, а най-тежко било, когато пламна цял шивашки цех в Разлог и всеотдайният д-р Муса Вакльов бе на първа линия в лечението на заразените, борейки се за живота им, за да плати със собствения си живот  мисията си на лекар.

Зарази се и съпругата му Ада, която все още е на границата между живота и смъртта в „Пирогов“.

доктор Емил Вакльов

Коронавирусът „стисна“ за  гърлото и синът им – 37- годишния кардиолог д-р Емил Вакльов , които угрижен за състоянието на родителите си, забрави себе си. И коронавирусът не го пощади. Тримата Вакльови бяха закарани в „Пирогов“ в тежко състояние. Новината за смъртта на д-р Муса Вакльов буквално разтърси района, пациентите му бяха потресени. Помнят доктора, като изключително всеотдаен и вечно на разположение за техните болки и страдания.

д-р Емил Вакльов семейство

Скоро дойде и другата черна вест. Коронавирусът се оказа по-силен от младия д-р Емил Вакльов. Кардиологът загуби битката със смъртоносния враг, без да има някакви съпътстващи заболявания, затова и смъртта му буквално шокира всички, които го познават. Сълзи в болница „Пулс“ белязаха петъчния ден, в който дойде черната новина.

„Най-добрият колега, слънчев и прекрасен човек, не е за вярване“, коментираха негови колеги покрусени. Шокът се стовари с пълна сила и върху съпругата на д-р Вакльов, зъболекарка, майка на детето му. Една огромна човешка трагедия , цяла фамилия покосена от коварния вирус убиец. И на фона на пълните болници, на фона на смъртта, застигнала стотици  у нас, има хора, невежи и безотговорни, които не спазват мерките против епидемията, невярвайки, че вирусът съществува.

Чертаят световни конспирации, редят измислени теории, в които се мъчат да убеждават, уверени в правота си. Характерно за невежите!   И затова безотговорно не се пазят, не пазят не само себе си, но и близките си.

Не спазват противоепидемичните мерки, превръщайки се в потенциална заплаха за разпространението на болестта. „Коронавирусът е страшно нещо, не сме се сблъсквали с подобна инфекция до момента, казват лекари. Този вирус е като хамелеон, с хиляди проявления, с тежка и разнообразна симптоматика, понякога скрит и крайно опасен, такова чудо няма, коментират още – лекарите. Тези, които системно обругаваме, чийто труд системно подценяваме, днес застанаха на първа линия, за да се борят срещу вируса, застрашавайки ежеминутно живота и здравето си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *