НОВИНИ

Климатолог: Иде златна есен, чудесно ще е времето за море

Иде златна есен. Сутрин ще е прохладно, а по обед – горещо. До края на септември времето ще бъде подходящи и за море, и за планина. Това каза в „Здравей, България” по Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

Той допълни, че предстои период, в който сутрешните часове на дните ще е хладно, а по обед горещо. В края на тази седмица се очакват валежи в различни части на страната.

А температурата на морската вода ще остане висока. „От 10-15 години морето е топло – до 26-27 градуса. То ще изстива бавно. До края на септември в най-ниската част на морето градусите ще са 22-23. Северното Черноморие винаги дава изненади в края на месеца”, обясни проф. Рачев.

Вижте какво ще е времето в Бургас!

По думите му много подходящо за море ще е времето и по празниците. А есента ще бъде топла. Той прогнозира, че в източните части на страната засушаването ще продължи, което ще доведе до намаляване на нивата на язовирите.

„Трябва да се преосмисли всичко. Не бива да се допуска водата от язовир „Камчия“, който захранва и Варна, и Бургас, да се използва за напояване“, предупреди професорът.

„По време на празниците много хора ще предпочетат последното осоляване преди есента, която се очаква да бъде топла, на Запад – нормална по отношение на валежите“, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *