НОВИНИ

Проф.Кантарджиев сбъдна мечтите на всички българи с тази новина

Всички чакаме да чуем най-сетне добри новини за пандемията от коронавирус . Ето че проф.Кантарджиев ни вдъхна надежда с анализа, който направи в национален ефир.

Който е бил добър директор на училище, ще се справи добре и с COVID-19, правейки ефективни правила.

Това заяви директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

“Учебната година започна в някои училища, от които чуждестранни. От тях може да се споделят много добри практики, защото това са практиките на доста европейски държави. Това, което видях, ме зарадва”, каза той в сутрешния блок на БНТ.

“Учениците трябваше да се връщат със спазване на правилата, с изключение на малки дечица с имунен дефицит или деца, които са подложени на някакво лечение”, уточни проф. Кантарджиев. “Не бива да се притесняваме чак толкова. За тези 9 месеца разбрахме доста за вируса, но според мен нагнетяването на напрежение е излишно. Разбира се, майките обичат най-много децата си. Съветвам ги – малко спокойствие и да обмислим нещата, защото прекаленото винаги е прекалено”, заяви той.

“Не може заради пандемията да оставим хората без работа, без образование и да си чакаме… Какво чакаме? Чакаме ваксина, добро лекарство. Важно е, че и болниците се научиха да лекуват по-добре”, уточни проф. Кантарджиев. По думите му завчера за първи път има по-малко от 10% положителни проби и епидемията затихва .

“Това, което ме зарадва, e, че завчера в Националната референтна лаборатория бяха малък процент положителните резултати. Това, което се казва всяка сутрин по телевизиите, е, че има 5000 изследвания, от които само 50 са положителните проби. Не, това са новите изследвания. От тези 5000 проби колко са на хора, които трябва да ходят в Гърция и нямат симптоми?”, каза той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *