СВОБОДНО ВРЕМЕ

Най-сетне! Мариана Векилска се завръща триумфално на екран – ето къде ще я гледаме всеки ден

Чудесна новина за всички почитатели на Мариана Векилска, които страдаха от това, че не я виждат на екран. В последните месеци циркулираха какви ли не слухове за потенциално завръщане на екс-водещата на екран, които обаче се оказаха фалшиви.

Сега обаче голямото завръщане на Векилска е факт.

От септември Мариана отново се връща на екран, но този път в ефира на БНТ 1. Там тя ще води новото предаване „България в 60 минути“, което ще се излъчва всеки делничен ден.

<img style=“height: 338px; width: 600px;“ src=“https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/orig%20(5)(186).jpg“ alt=“Векилска БНТ“ />

„Това ще бъде предаване за живота в цялата му пъстрота, в което ще намира място градивното около нас, което често пропускаме. Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение, заедно с колегите в страната и със зрителите, да се впуснем в едно невероятно приключение из цяла ни страна с #ИсториитеOколоНас“, казва популярната журналистка.

Новият формат на БНТ е насочен към широката аудитория. В първите минути на телевизионната вечер екипът ще предложи преки включвания и репортажи по теми, които засягат всекидневния живот на хората, ще акцентира и върху любопитни инициативи, бизнес решения, обществени събития, образователни проекти, традиции… и всичко онова, което вълнува и движи местните общности.

<img style=“height: 453px; width: 600px;“ src=“https://zajenata.bg/root/f/uploads/images/orig%20(6)(154).jpg“ alt=“Мариана Векилска прическа“ />

„БНТ от години разполага с най-добрите журналистически екипи в регионите. Така винаги успява да показва случващото се близо до хората и това, което пряко ги интересува. С новия формат искаме да превърнем това съдържание в програмен акцент на БНТ 1. Затова и предприехме тази необичайна за големите български телевизии промяна в началото на вечерния часови пояс. Изключително много се радвам, че опитен професионалист, като Мариана Векилска, се присъединява към нас. Заедно с колегите от регионалните центрове ще създадат предаване, което ежедневно ще надниква в най-интересните кътчета на България“, споделя Емил Кошлуков, генерален директор на телевизията.

Мариана е от София. Завършила е столичната Английска гимназия и Университета за национално и световно стопанство, след което изкарва курс по драматично майсторство в Университета на Централна Флорида, САЩ.

Започва кариерата си на журналист, като водещ на първия сутрешен блок на Нова телевизия. По-късно е репортер и водещ в Канал 3. Със създаването на bTV се присъединява към екипа, като репортер, а малко по-късно става лице на сутрешния блок. През годините Мариана е била водещ на новините и на съботно-неделния сутрешен блок, репортер, продуцент и автор на кратки документални филми в медията. През 2019 г. заминава за Брюксел, след което се връща в България и става част от екипа по международна дейност на Националния военноисторически музей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *