НОВИНИ

Внимание! Хиляди българи горят с коли от Италия

Хиляди българи, купили през последните седмици коли от Италия, не мога да ги регистрират, пише Марица.

Оказва се, че автомобилът на един от потърпевшите, който е напазарувал, е с необичаен талон. За около месец, месец и половина италианските власти въвеждат следната практика – преснимат оригиналния талон и лепят върху копието нещо като стикери.

След като масово купувачи  и търговци протестират, практиката е прекратена. Но колите с необичайните талони вече са тръгнали към пазарите от Европа.

Иван от Пазарджик е един от тях. Получава категоричен отказ от КАТ да регистрира колата. Един от шефовете директно го съветва да връща автомобила.

Потърпевшият по чудо успява да се сдобие поне с временни номера в София. „В столицата правят изключения, чух, че дават дори българска регистрация на автомобили като моя. 

В провинцията обаче КАТ категорично отказва да признае италианските документи, въпреки че са наясно с проблема. Изчакват официално писмо от италианските власти, че тези талони са валидни като оригиналните.

Такова писмо не идва. Втори път взимам временни номера в София. Разрових се, оказа се, че моят проблем имат и други хора от града, от Хасково, от околни села“, сподели Иван.

Той се е обърнал днес и с молба за съдействие от италианското посолство днес и чака отговор. „Не може да върна колата, не може и да идвам всеки месец в София за номера“, оплака се Иван.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *