НОВИНИ

Иво Божков: Площадът в Триъгълника на „срама“ е изцяло пълен, протестиращите не са няколко хиляди, а няколко десетки хиляди

Площадът в Триъгълникът е изцяло пълен, което означава, че протестиращите не са няколко хиляди, а няколко десетки хиляди, каза журналистът и блогър Иво Божков.

Както писахме, участниците във Великото Народно въстание продължават с опитите си да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата на парламента.

Някой снима протестиращите от кабинета на самия Бойко Борисов.

Дали това не е Севдалина, пита Иво Божков, който прави, може би най-доброто си включване от началото на протестите.

„Няма нищо друго освен оставката на Борисов, което може да прибере хората.

Няколко десетки хиляди са вече в Триъгълника на властта. Площадът е изцяло пълен.

Борисов, може би, е в кабинета.

„Петел“ също предава на живо.

Прииждат още хора.

МВР обяви, че ще използва сила.

Освен сено бе забелязано, че лети и паве.

На фона напрежението пред стария Портиен дом, където започна новия сезон в работата на Народното събрание, министър-председателят Бойко Борисов пусна ново видео в страницета си във Фейсбук. В него се вижада, че той си седи в кабинета. Новината, която съобщава премиерът, е за включване на България в инициатива, която носи името „Три морета“.

Ето какво пише Борисов:

С 20 милиона евро ще участва България в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета“, в която страната ни е заедно с още 11 европейски държави. Инициативата е изключително важна платформа за регионално сътрудничество с фокус върху връзките в търговско-икономическата област и върху създаването на по-голяма свързаност по линията Север-Юг в областта на енергетиката, транспорта, комуникациите, информационните технологии, бизнеса.

Инвестирайки в „Три морета“, разкриваме огромни възможности за разгръщането на ключови проекти. В този контекст само преди няколко дни българската държава стана собственик на 20% от терминала за втечнен газ край Александруполис в Гърция, което е силен знак за активното изграждане на газопроводите по вертикалата Юг-Север.

Участието на България в инициативата „Три морета“ е геостратегическо и още по-силно затвърждава важната роля на България в региона. Затова националната координация на формата от българска страна ще бъде на много високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *