НОВИНИ

Почина бившият зам.-министър на финансите Боряна Пенчева

Почина бившият член на Управителния съвет на Българската народна банка Боряна Пенчева, съобщават от БНБ. Боряна Пенчева е член на Управителния съвет на БНБ от 2 декември 2012 г. до 1 декември 2018 г. През 2010-2012 г. тя е зам.-министър на финансите и алтернативен управител за България на Международния валутен фонд, управител за България на Черноморската банка за търговия и развитие, на Международната инвестиционна банка, Международната банка за икономическо сътрудничество, зам.-председател на Съвета за координация в борбата с измамите към Министерския съвет.

От 2011 г. тя е хоноруван преподавател по „Развитие на регионите и инфраструктурата в ЕС“ на специалност „Европеистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В периода 2002-2009 г. Боряна Пенчева е заемала поста директор на дирекцията „Управление на средствата от ЕС“ в Министерството на финансите.

През 2001-2002 г. тя е била изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на търговията към Министерството на икономиката. Управителният съвет на Българската народна банка поднася на семейството и близките й най-искрени съболезнования за тежката и непоправима загуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *