НОВИНИ

Шефка на дюнери и пици плаши с яки гардове, ако си поискаш заплатата

Вижте заснетия видеоматериал материал и си правете изводи как се постъпва на този обект с подчинените на управителката

Възможно ли е собственичката на заведението за бързо хранене „Пица Дюнер Стоп” на площад „Тройката” Христина Попова да злоупотребява перманентно с назначените от нея работници и служители? Привидно, по написаното в трудовия договор, нещата изглеждат изрядни, но за около година-две от този обект си тръгват непрекъснато хора, след като са поработили не повече от 3 месеца. Затова Флагман.бг разполага и със свидетели.

В редакцията днес дойде бившата вече касиерка на обекта Христина Гаджева, която заяви, че е работела за Попова до 31 август.

„Трудовият ми договор бе подписан на 10 май – с длъжността, която ви показвам, касиерка. Уговорката ни беше да работя по 10 часа на ден, 6 дни в седмицата – аз продавах пици и дюнери, реално, това беше работата ми. Винаги на 30-о или на 31-во число от месеца тя ми даваше заплатата, поне по-голямата част от нея – като аванс. Работех за 800 лв. На 30-и август Попова заяви, че няма да ми даде заплата, трябвало да чакам. Разбрах, че така е постъпила и с друг колега – 20-годишния Радослав З. Момчето си бе тръгнало, след като работило няколко месеца и изведнъж, какъвто е и случаят с мен, тя решила, че нищо не му дължи. Бях предупреждавана да не започвам при тази работодателка, защото е непочтена и непрекъснато има текучество на кадри, но не вярвах, че може да има толкова мерзост в тази жена. Касата ми винаги е излизала точно в края на смяната. Нямала съм пререкания с нея. Това просто е нейна практика. Призовавам всички, които са били измамени и са работели даром като мен, да подадат жалба в НАП, както днес ще направя аз, защото веднага ще лъсне двойното й счетоводство”, каза Гаджева. Тя дойде в редакцията заедно с лелята на Радослав.

Христина Гаджева дойде в редакцията на Флагман.бг,
за да разобличи, по думите й, дългогодишната практика на работодателката й

Лелята на Радослав се оплака, че майка му заминала за чужбина и момчето трябвало само да изкарва прехраната си, това било първото му работно място, сблъскал се с действителността в България.

Репортер на Флагман.бг отиде с двете жени в обекта, намиращ се на бул. „Княз Борис I” №4. Заварихме Попова в офиса й в дъното на заведението, две млади момчета приготвяха дюнери и пици за клиентелата. Вместо да проведе нормален разговор с репортера ни, Попова натисна паник бутона и извика охрана, сякаш бяхме пристигнали с цел грабеж и покушение.

В това време от зъболекарската лаборатория в съседство излезе униформена служителка и изпълнявайки гражданския си дълг заяви, че дълго време наблюдава текучеството тук, убедена, че има нередности именно от естеството, за което Флагман.бг говори. Шефката Попова каза, че щяла да издължи заплатата на бившата си касиерка в края на септември, както пишело по трудовия й договор.

„Това е лъжа, с всички преди мен е постъпвала така, не е спазвала уговорката и те сами са си тръгвали, след като са работели даром още един месец. Крайно време беше някой да я разобличи, ще видите какво ще стане след малко, тя вече е натиснала паникбутона”, каза Гаджева.

Формално погледнато, работодателката има право.

Флагман.бг призовава Инспекцията по труда, БАБХ и НАП да влязат незабавно и да извършат съответните проверки. В това време сме готови да публикуваме оплаквания и на други бивши работници на обекта, които смятат, че са били ощетени.

Със сигурност и този път Попова бе решила, че може да се разправи с поредния недоволен от нея и на 3-ата минута пред обекта изскочиха двамата униформени яки мъже, които в бързината да обслужат професионално контрагента си, зарязаха отворен и с включен двигател служебния си автомобил върху тротоара на улицата. След като разбраха, че пред себе си имат журналист, а не работник, който не знае как да отстоява правата си чрез многобройните институции, създадени с тази цел, яките мъже се оттеглиха.

Това е Христина Попова от „Инвижън 2017” ЕООД,
която се води работодател на прогонената по документи касиерка,
продаваща на практика дюнери и пици по 10 часа на ден
Охранителите от VTI пристигат за 3 минути, ако някой дръзне да си поиска обещаното,
а недадено след 3-ия месец възнаграждение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *